Gå til indhold

Et klart ja til at gå videre med ansøgningen om en helhedsplan til Landsbyggefonden, 65 ud af 88 stemte for at gå videre med planerne. Det var resultatet af det ekstraordinære beboermøde i Moserne torsdag aften i sidste uge.

Det glæder arkitekt og rådgiver på projektet Claus Smed Søndergård.

”Den nuværende gennemsnitlige størrelse på boliger i Moserne er relativt lille, fordi vores behov og krav til en bolig har ændret sig siden Moserne blev bygget i efterkrigstiden.

Hvis vi får støtte fra Landsbyggefonden, så får vi mulighed for at fremtidssikre Moserne, og derfor er det virkelig positivt, der blev stemt for at gå videre med ansøgningen,” siger Claus Smed Søndergård.

Helhedsplanen og ansøgningen om støtte bliver sendt til Landbyggefonden. Derefter vil der være en dialog mellem rådgiverne og forretningsfører på projektet og Landsbyggefonden, der sammen vil kunne udregne, hvad helhedsplanen og renoveringerne vil have af økonomiske konsekvenser.

Et oplæg med idéer

Afstemningen endte 65 for, 12 i mod og en enkelt stemme var ugyldig. Foreløbigt er der tale om en godkendelse af, at den foreløbige helhedsplan indsendes til Landsbyggefonden.

Planen indeholder et udkast til huslejeøkonomi og projektets omfang. Derefter skal planerne stemmes igennem på et beboermøde.

”Det er blot idéer og muligheder, som vi har fremlagt i aften. Der er stadig mange beslutninger, som skal der skal forhandles videre om,” siger Claus Smed Søndergård.

Det er anslået at beboerne får den endelige helhedsplan til afstemning om to til tre år, og at byggearbejdet kan gå i gang om seks til syv år.

 

Separator icon