”Når en borger med psykiske lidelser bor i et alment boligområde, kan det skabe udfordringer, både for beboeren selv, men også for naboerne og de ansatte i boligområderne,” forklarer Hanne Sanderhoff Degn, der er sekretariatsleder i den boligsociale indsats i området, Greve Nord Projektet.
Læs mere om Greve Nord Projektet
Der skal være plads til alle
En af grundværdierne i de almene boliger er, at der skal være plads til alle beboere, og dermed også beboere, der af den ene eller anden årsag er udsatte.
”Vores ejendomsledere er stolte af boligområdernes rummelighed. Men de har brug for viden. Derfor er det vigtigt, at vi bruger hinandens styrker og handlemuligheder. Den boligsociale indsats kan spille en stor rolle og involvere civilsamfundet, skabe dialog og iværksætte konkrete tiltag, der skaber sammenhæng mellem kommunens og boligorganisationernes indsats, ” fortæller Hanne Sanderhoff Degn videre.
Alle ønsker samarbejde
Bydelskonferencen blev afholdt af Greve Nord Projektet i tæt samarbejde med Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter (PPV) i Greve Kommune og ejendomslederne fra helhedsplanens fire boligorganisationer, Greve Boligselskab, SYB-BO, BS61 og VA, og der var stor opbakning.
65 fagfolk, lokalpolitikere, beboerrepræsentanter og eksperter var mødt op for sammen at debattere samarbejde.
”De seneste år er antallet af udsatte beboere, der flytter ind i de almene boligområder, vokset. Det er vigtigt, at vi håndterer opgaven sammen. En borgers lidelser og sygdom kan gå ud over borgeren selv, men også naboerne og omgivelserne, og derfor er det vigtigt, at vi tager hånd om tingene, ”siger Greves borgmester Pernille Beckmann, der åbnede konferencen”.
