Ved at sammenligne f.eks. ens husleje eller renovationsudgifter med andre boligafdelinger, bliver det tydeligt, om I betaler for meget. Sammenligningen er mulig med et redskab fra Landsbyggefonden, der tager højde for antal lejemål, kvadratmeter og sammensætning af beboere.

Det er nemlig store forskelle på, hvor gode boligorganisationer- og afdelinger er til at spare på driftsudgifterne, lyder det fra Boligminister Kaare Dybvad Bek.

"Vores tal viser, at der er meget stor forskel på hvor dygtige boligorganisationerne har været til at effektivisere deres drift, og jeg forventer, at de dygtigste fremover vil være en inspiration for dem, der endnu ikke er nået så langt,” udtaler ministeren i en pressemeddelelse fra Trafik, Bygge og Boligstyrelsen.

Find din nabo- eller tvilling 

Nogle vil mene, at det er klart, at der er forskelle mellem boligafdelinger, for de er jo forskellige i forhold til antal lejemål, kvadratmeter inde- og ude, ibrugtagelsesår eller andel beboere udenfor arbejdsmarkedet. 

Det er der taget højde for i et værktøj udviklet af Landsbyggefonden. Her kan I sammenligne jeres egne regnskabstal med en afdeling, som ligner jeres. Værktøjet hedder tvillingeværktøjet.

Prøv værktøjet her

Jeg er rigtig glad for, at de almene boligorganisationer har sparet så meget på deres driftsudgifter, som det er tilfældet. Det giver i sidste ende billigere huslejer for beboerne.
Boligminister Kaare Dybvad Bek.

Det er ikke for sent at komme i gang

Høje driftsudgifter resulterer i høje huslejer, hvilket sætter beboernes økonomi under pres. Derfor er det ikke for sent at komme i gang med at spare, der hvor det er muligt. Arbejdet med effektivisering resulterer desuden ofte i lavere husleje, bedre service og arbejdsforhold.

Frem mod 2020 skal hele den almene boligsektor spare 1,5 mia. kr. Siden 2016 har boligorganisationer og boligafdelinger i BO-VEST arbejdet på højtryk for at finde besparelser.

 

Separator icon