Siden 11. marts har de boligsociale medarbejdere i BO-VEST arbejdet hjemmefra, og de boligsociale aktiviteter har været sat på pause. Den 8. juni vender de tilbage til skrivebordene i sekretariaterne. Kontakten til beboerne kommer stadig til at foregå over telefonen, og aktiviteterne udenfor. Og netop telefonen har vist sig som et godt arbejdsredskab under nedlukningen.
Telefonen er et vigtigt redskab
I Albertslund Boligsociale Center kom nedlukningen lige midt i den årlige naboskabsundersøgelse. Medarbejderne var på vej rundt fra dør til dør med skemaer til beboerne. Det blev der sat en brat stopper for:
”Det hurtigt stod os klart, at det var uforsvarligt at fortsætte med at gå rundt og ringe på dørene for at uddele skemaer og fortælle alle beboere, hvad det gik ud på,” fortæller Mai Green Petersen, der er sekretariatsleder i Albertslund Boligsociale Center.
I stedet blev der oprettet et ”callcenter”, og beboerne blev ringet op. I det hele taget har telefonen været et vigtigt redskab i corona-tiden.
I Greve Nord fordelte de boligsociale medarbejdere de beboere imellem sig, der normalt har meget kontakt med sekretariatet, for at sikre at de ikke pludselig blev ladt alene: ”Vi gennemgik de beboere, som vi normalt har meget kontakt med og fordelte dem mellem os ift. opfølgning og kontakt.” fortæller Sarah Z. Ehrenreich, konstitueret sekretariatsleder i Greve Nord.
På Nørrebro har de gjort brug af telefonbaserede netværk som sørger for, at beboerne hjælper hinanden med at få de rette informationer på forskellige sprog. Det fortæller Grete Kerrn-Jespersen, der er sekretariatsleder i Mjølnerparken.
”Whats-app, SMS og andre netværk har fungeret forebyggende i forhold til isolation. Der er netværk på forskellige sprog og deltagerne er opfordret til at give beskeder videre i deres netværk. Det har fungeret for mange.”
I det hele taget har de boligsociale medarbejdere måtte gentænke arbejdet. Her har digitale platforme spillet en stor rolle.