Unge fra området er over landsgennemsnittet
’Det er intet quickfix. Men vi kan se, at udviklingen går den rigtige vej,’ siger Josephine og henviser til Landsbyggefondens tal fra sidste år, som viser, at kun 3,85 % af de 15-17-årige fra området ikke er i gang med en uddannelse. Landsgennemsnittet er 4,74%.
Tal faldet: Antallet af unge fra Greve Nord mellem 15-17 år, som har grundskolen som højeste uddannelse, og som ikke er i gang med en uddannelse, er i perioden 2012-2020 faldet fra 11,71 % til 3, 85 %
Bedre end landsgennemsnit: Dermed ligger Greve Nords unge under landsgennemsnittet, der i 2020 var på 4,74 % og næsten på niveau med Greve Kommune, der var på 3,78 % i 2020.
Fandt både en læge og en jordemoder
De boligsociale medarbejdere har også været ude og stemme dørklokker i Askerød. For måske havde nogle af beboerne en uddannelse fra deres oprindelsesland, som de med den rette hjælp kan gøre brug af i Danmark.
’Da vi var rundt, fandt vi fx både en læge og jordemoder. Det er jo arbejdskraft, vi i den grad mangler, så nu er vi gået i gang med at undersøge, hvordan Danmark kan få glæde af deres uddannelser,’ fortæller Josephine.
Derudover er der også tilbud om 9. klasse i Askerød for beboere over 25 år, som ikke har afsluttet grundskolen. Endnu et initiativ for at hæve uddannelsesniveauet i området, og få Askerød af listen som parallelsamfund.
Læs mere om de forskellige områder, og hvad de betyder her.
Greve Nord Projektet
Greve Nord Projektet er en boligsocial helhedsplan, der dækker disse boligafdelinger:
- Askerød i Vridsløselille Andelsboligforening/ BO-VEST
- Gersagerparken i Greve Boligselskab
- Gudekvartererne og Klyngen i Sydkystens Boligselskab / KAB