Når Carsten Bai nu siger farvel til arbejdsmarkedet, markerer det afslutningen på en bemærkelsesværdig karriere, der strækker sig over mere end 60 år. Fra han som ung dreng kørte varer rundt på sin Longjohn cykel for Runddyssens Ismejeri i Herlev, til han afsluttede sin professionelle rejse som projektleder hos BO-VEST, har Carsten altid været en mand, der elskede sit arbejde.

Fra tømrer til bygningskonstruktør

Carstens første skridt ind i byggebranchen blev taget som tømrerlærling. Efter at have afsluttet sin læretid som svend i 1971, fortsatte han sin uddannelse og blev bygningskonstruktør fra Byggeteknisk Højskole i København. "Jeg blev bygningskonstruktør for at have en bredere uddannelse," fortæller Carsten. Den beslutning kom til at åbne dørene til en række spændende projekter og stillinger.

En alsidig karriere med store projekter

Carstens karriere har været præget af en alsidighed, der spænder fra at være tømrermester i sin fars firma til at arbejde som byggeleder på Vilhelm Lauritzens tegnestue. En af de mest mindeværdige opgaver var renoveringen af Radiohuset, som strakte sig over otte år. "Det var en fantastisk opgave," siger Carsten med både glæde i stemmen og et smil på læben.

Senere skiftede han til C. G. Jensen, hvor han som byggechef havde ansvaret for Ballerup Stationscenter og siden Matas’ hovedsæde i Allerød. "På den måde havde jeg været hele vejen rundt som tømrermester, rådgiver og entreprenør," bemærker Carsten, der også stod i spidsen for en omfattende renovering af ØK’s gamle hovedsæde, som blev en hektisk, men sjov periode med treholdsskift for at nå tidsfristen.

Nye muligheder som projektleder i det almene

I 2001 begyndte Carsten som projektleder hos Lejerbo, hvor han var med til at vinde en række spændende opgaver, blandt andet nybyggerier i Ørestad og på Sluseholmen. I 2017 kom han til BO-VEST, hvor han fortsatte med at udleve sin store glæde for byggerier og renoveringer fx med projekter som rækkehusene i Albertslund.

På trods af at have nået pensionsalderen på 65 år, fortsatte Carsten sit arbejde, da muligheden i 2017 opstod for at komme til BO-VEST. ”Jeg var jo drevet af en enorm glæde ved at gå på arbejde og en lyst til at løse udfordrende opgaver. Hvorfor så stoppe med noget, man synes er sjovt?," spørger han retorisk.

En ny begyndelse

Nu, hvor Carsten er trådt tilbage fra arbejdsmarkedet, ser han frem til nye eventyr – denne gang uden for byggepladserne. Han planlægger at bruge sin tid på havearbejde, gå på Folkeuniversitetet og tage rundt for at fotografere de projekter, han har været en del af.

"Jeg har haft det godt i BO-VEST. Jeg har haft en god chef, gode kolleger og gode, udfordrende opgaver," siger Carsten. Han ser tilbage på sin karriere uden fortrydelse og med stor tilfredshed.
Med sin pensionering afslutter Carsten Bai i en alder af 74 et langt arbejdsliv, der har været fyldt med dedikation og kærlighed til faget.